Bekende voetballers

Geplaatst op: 23-05 om 09:14

De meest bekende voetballers van Nederland zijn zeker wel Johan Cruijff, Marco van Basten, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Edwin van der Sar, Arjen Robben, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Al deze voetballers hebben zowel in het Nederlands elftal als in de Champions League gevoetbald of voetballen daar nog steeds.

Europese meest populaire voetballers

Ook in Europa zijn er een aantal voetballers die razend populair zijn onder het grote publiek. De tien meest populaire Europese voetballers zijn weliswaar: Lionel messi, Chrstiano Ronaldo, Robin van Persie, Zlatan Ibrahimovic, Andrés Iniesta, Mesut Özil, Radamel Falcao, Luis Suárez, Arejen Robben en Ronaldinho.

Top tien best presterende voetballers in de Champions League

Ook in de Europese Champions League zijn er een aantal voetballers die het best presteren. Lionel Messi van FC Barcelona is een echte doelpuntenmachine, gevolgd door Christiano Ronaldo van Real Madrid, daarna mag zeker Andrés Iniesta genoemd worden, die al zijn gehele loopbaan bij FC Barcelona speelt. Robin van Persie bezorgt Manchester United met een echte hattrick de titel in de Engelse Premier League. Radamel Falcao houdt Atlético Madrid hoog in de Primero División. Na deze zeer spraakmakende voetballers mag de Duitse Mesut Özil voor Real Madrid niet ontbreken. De tweebenige David Villa, de Nederlander Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger en Luis Suarez sluiten daarmee de top tien.   

Beste voetballers ooit:

De beste voetballers ooit mogen achtereen volgens in de top drie gezet worden als Diego Maradona, Pelé, Johan Cruijff. Lionel Messi, Zinedine Zidane en Christiano Ronaldo zijn daarmee zeker de voetballers van nu en ook waardige opvolgers en een voorbeeld voor hoe er gevoetbald kan worden. Marco van Basten verrichtte op nationaal niveau, maar ook international ware wonderen. Romário is nog steeds geroemd vanwege zijn techniek, evenals Xavi. Dino Zoff is de keeper die meer als 1100 minuten achtereenvolgend geen enkele bal laten passeren.