Eredivisie wedstrijden

Geplaatst op: 23-05 om 09:13

De Eredivisie is de betaalde voetbalcompetitie van Nederland. De competitie wordt gespeeld met 18 clubs. Normaliter start de competitie in augustus en eindigt in mei. Aantal punten, doelsaldo en gemaakte doelpunten zijn bepalend voor de plek op de ranglijst. De kampioen van deze competitie is de Landskampioen en gaat door naar de Champions League.

Stand in de Eredivisie

Ieder jaar worden de ontwikkelingen in de Eredivisie op de voet gevolgd. De nummer 1 op de lijst mag automatisch deelnemen aan de Champions League. De tweede club van Nederland krijgt toegang tot de voorronde van de Champions League. De nummer 18 in de Eredivisie degradeert naar de Eerste Divisie, waar de winnaar van de Eerste Divisie de nieuwe nummer 18 wordt in de Eredivisie. Daarbij moeten nummer 16 en 17 uit de Eredivisie via play-offs spelen tegen teams uit de Eerste Divisie. Een club uit de Eredivisie mag blijven als allebei de play-offs gewonnen worden.

Stand in de Eredivisie

De stand in de Eredivisie is ook dit jaar weer spannend. Op weg naar de laatste speelrondes zijn er natuurlijk ploegen die last krijgen van zenuwen en misschien niet per se willen grijpen naar de titel, maar wel in de play-offs willen staan voor de Champions League.

Klassement van de Eredivisie

Ook in 2013 is de stand in de Eredivisie weer losgebarsten. De laatste speelrondes zullen ook dit jaar weer beslissend zijn, maar Ajax wordt bijna zeker toch weer kampioen. Plek 2, 3 en 4 zullen  met spanning afwachten vanwege de doorgang naar de Champions League. In Nederland kan er dus ook dit jaar weer van alles gebeuren.