Internationale toernooien

Geplaatst op: 23-05 om 09:05

Het op een na grootste sportevenement ter wereld is wel degelijk het Wereld Kampioenschap voetbal. Het eerstvolgende kampioenschap zal gehouden worden in Brazilië. Dit land stelde zich kandidaat in 2003 en ook alle andere Zuid-Amerikaanse landen stemden in als eerbetoon aan het land dat al eerder vijf keer wereldkampioen werd. De finale zal in het maracaña stadion in Rio de Janeiro gespeeld worden. Spanje is de huidige nummer 1 van de wereld en is in 2014 dus de titelverdediger. En Nederland mag natuurlijk ook weer meedoen. Een goede gelegenheid natuurlijk om het fantastische land Brazilië te bezoeken. De Nederlandse camping is natuurlijk weer aanwezig. Maar een hotelkamer voor de hele periode is natuurlijk ook een goede optie. Het beloofd in ieder geval weer een groot spektakel te worden.

Europees Kampioenschap

Het Europees Kampioenschap voetbal wordt gespeeld met 24 landen door middel van een groepsfase die gevolgd wordt door een knock-out fase. Het aankomende Europees Kampioenschap zal gespeeld worden in Frankrijk. Het land is voor de derde keer gastland en Spanje zal hier ook de Europese titel moeten verdedigen.

Champions League

De voorronde van de CL wordt gespeeld volgens een knock-out systeem. Dit zijn de clubs van de zwakkere landen. Daarna stromen de clubs van de sterkere landen in. De groepsfase die volgt wordt bepaald door middel van loting. Hierin worden 8 groepen van 4 clubs samengesteld. De tweede ronde is ook een groepsfase. De finale hierna is een wedstrijd op een locatie die vooraf bepaald is.

Europa League

Het hoofdtoernooi begint met een groepsfase, daarna wordt doorgegaan met een knock-out ronde. Wie instroomt wordt bepaald door de competitiecoëfficiëntranglijst. Voor praktisch iedere club in Europa zou de finale haalbaar moeten zijn, hoewel veel clubs de Europa League mijden omdat het veel minder publiciteit kent dan de Champions League.