Wedstrijden

Beide grote internationale toernooien, de Wereldkampioenschappen en de Europese Kampioenschappen voetbal worden gespeeld via een voorronde systeem door middel van loting. Voorafgaand aan de toernooien worden deze voorrondes gespeeld. Tijdens het toernooi zijn de landen opnieuw ingedeeld in poules. Er worden dan vier wedstrijden in iedere poule gespeeld. De nummers 1 en 2 van iedere poule gaan door naar de kwart finales. De winnaars van de kwart finales door naar de halve finales en de winnaar van de halve finales spelen de grote finale.

Voorafgaand aan de toernooien

Voordat de officiële WK en EK wedstrijden beginnen, nemen de nationale teams deel aan zogenaamde trainingskampen en vriendschappelijke internationale wedstrijden. Dit om te kunnen testen hoe goed de teams zijn en waar de verbeterpunten liggen. Ook tijdens deze trainingskampen en oefenduels worden zowel de spelers als de coaches gevolgd in hun ontwikkelingen en besproken in de diverse media.

Visie

De meningen over de doorslag van succes op WK en EK wedstrijden zijn verdeeld. Wat zeker van belang is voor deze grote toernooien zijn vorm en fitheid. Spelers zullen voldoende in vorm moeten zijn om mee te kunnen doen. Daarnaast is ook het groepsgevoel altijd een belangrijke factor. Spelers moeten op elkaar afgesteld zijn en samen de wedstrijd kunnen winnen. Als iedere speler voor eigen gewin zou spelen, lukt het namelijk niet.

Plaats in het elftal

Zowel voor het grote publiek als voor de spelers van Oranje is het soms een verrassing wie er op het veld acte de présence mag geven. De keuze ligt natuurlijk bij de Bondscoach, maar iedereen in ons land heeft ook hierover weer een mening. Zo kan het namelijk zijn dat spelers die zich hebben laten zien tijdens de groepsfase niet opgesteld worden.

Eredivisie wedstrijden

23-05 om 09:13

De Eredivisie is de betaalde voetbalcompetitie van Nederland. De competitie wordt gespeeld met 18 clubs. Normaliter start de competitie in augus...> Lees meer

Internationale toernooien

23-05 om 09:05

Het op een na grootste sportevenement ter wereld is wel degelijk het Wereld Kampioenschap voetbal. Het eerstvolgende kampioenschap zal gehouden ...> Lees meer